TMA Talentenanalyse

Talent Motivatie Analyse (TMA)

Samen met jou kunnen wij jouw talenten inzichtelijk maken. Het instrument wat wij daarvoor gebruiken is de TMA Talentenanalyse. Wanneer je deelneemt aan deze analyse vul je online een vragenlijst in waarmee 53 competenties worden gemeten. Je krijgt inzicht in datgene waar jij van nature goed in bent. Dit inzicht helpt enorm om bepaalde beweegredenen en voorkeursgedrag in kaart te brengen, te begrijpen en effectief in te zetten.

De TMA Talentenanalyse is gebaseerd op positieve psychologie.

Ben jij nieuwsgierig wat de TMA Talentenanalyse voor jou kan betekenen en wat het jou kan opleveren? Lees hier de verhalen van onze collega's!

Aanmelden?
Hoe meld ik mijzelf aan voor een Talent Motivatie Analyse (TMA)?

 1. Via het e-mailadres a.k.spuijbroek@wvoranje.nl vraag je een TMA aan.
  Graag in de email de volgende gegevens vermelden:
  • Naam
  • E-mailadres
  • Functie
  • Locatie
  • Voorkeur TMA-specialiste (indien mogelijk houden we hier rekening mee):

Erica Roest; werkzaam op het Willem van Oranje College in Wijk en Aalburg
Agnes Praat; werkzaam op Willem van Oranje College in Waalwijk
Larissa Cazemier; werkzaam op De Koningsschool
Lida Spuijbroek; werkzaam voor Willem van Oranje Scholengroep

 1. Vervolgens ontvang je een e-mail met daarin een link naar de TMA-vragenlijst.
 2. Het invullen van de TMA-vragenlijst kost gemiddeld 45-60 minuten van je tijd. Zorg dat je de vragenlijst in alle rust kunt beantwoorden en vertrouw op je intuïtie. De antwoorden die je geeft zijn nooit fout. De uitslag van de TMA is géén oordeel, maar geeft wél inzicht. De TMA is 100% waardevrij.
 3. Mens & Organisatie maakt een afspraak met jou om de uitkomsten van de TMA in een persoonlijk gesprek te bespreken. Dit gesprek vindt plaats met de gekozen TMA-specialiste en duurt ongeveer 90 minuten.
 4. Een week voor de afspraak stuurt Mens & Organisatie de TMA-rapportage naar je door, zodat je deze voor aanvang van het gesprek kunt doornemen.

Belangrijk
De meerwaarde van de TMA zit vooral in het delen van de inzichten met anderen. Je leidinggevende is een belangrijke gesprekspartner voor jou als het gaat om jouw ontwikkeling. Het is daarom de bedoeling dat je de inzichten uit de TMA in ieder geval met hem of haar deelt.

Lees hieronder de verhalen van onze medewerkers...