Talent en Ontwikkeling

Talent en ontwikkeling

'We kunnen meer dan we zelf denken'

Willem van Oranje Scholengroep omarmt het 'sterke punten denken'. Het versterken van datgene waar je (in de basis) goed in bent. Onze afdeling Talent en Ontwikkeling maakt werk van jouw talent. We bieden je uitgebreide ontwikkelingsmogelijkheden afgestemd op jouw behoeften. Met als doel om het beste uit jezelf naar boven te halen!

Ben jij nieuwsgierig wat Talent en Ontwikkeling voor jou kan betekenen en wat het jou kan opleveren? Lees de verhalen van onze collega's!

‘Het feit dat je zelf richting kunt geven aan je wensen met betrekking tot werkplezier en dit ook kunt uit spreken, dat geeft een heel fijn gevoel.’

Esther Brouwer de Koning, docent muziek en ckv, vertelt wat het traject met Talent en Ontwikkeling voor haar zelfontwikkeling heeft betekend.

Hoe krijg ik inzicht in datgene wat mij drijft en waar ik plezier uit haal, dat was mijn hulpvraag aan TenO. Zodoende ben ik gestart met een loopbaantraject waarbij de TMA een onderdeel/hulpmiddel was om mijzelf inzicht te geven in mijn talenten.

Het TMA evaluatiegesprek was erg waardevol, doordat gesprek krijg je inzicht in de competenties waar je van nature veel talent of van nature minder talent voor hebt. Daardoor kun je bepaalde verbanden leggen in verschillende competenties en uitpluizen waarom je dingen doet zoals je ze doet en dit meteen bespreekbaar maken.

Inmiddels heeft er een driehoeksgesprek plaatsgevonden tussen mijn leidinggevende een collega van TenO en mijzelf. Tijdens dit gesprek werden mijn talenten besproken, dus wat kan ik en daarnaast was het aan mij om aan te geven ‘wat wil ik’ binnen de organisatie. Het was een goed gesprek, waarbij ik op basis van de uitkomst van mijn loopbaantraject mijn individuele wensen qua werkzaamheden binnen het gezamenlijke doel concreet kon uitspreken. Het feit dat je zelf richting kunt geven aan je wensen met betrekking tot werkplezier en dit ook kunt uit spreken, dat geeft een heel fijn gevoel.

esther-2

‘Voor het TMA (Talenten Motivatie Analyse) traject was ik zoekende welke richting ik op moest en op welke manier, nu heb ik veel meer het gevoel dat ik zelf de regie in handen heb en dat voelt goed.’

Bart van Capellen, docent zorg en welzijn

'De stappen die wij als team hebben gezet zorgt ervoor, dat de juiste persoon aan de juiste taak wordt gekoppeld om ons werkplezier te bevorderen. Waarom zou je keepen, als je heel goed een bal in het doel kunt trappen?'

Jan-Arie Scherff, docent Bouw Woning & Interieur