Over ons

Cultuur & identiteit

Cultuur en identiteit 

Als Willem van Oranje Scholengroep is de protestants-christelijke signatuur de basis. We geloven dat Jezus in woord en daad betekenis geeft aan ons leven. Tolerantie is daarbij een belangrijk begrip. Ieder mens is welkom, uniek en waardevol en heeft zijn of haar eigen talenten. In die gedachte van hoop geven we vorm aan de cultuur en identiteit van de school.
 
We gaan respectvol met elkaar en onze omgeving om. We inspireren onze leerlingen om zich te ontwikkelen tot sterke individuen. Dat doen we met enthousiaste en bevlogen docenten met liefde voor hun vak en de school. Bovendien steunen en helpen alle medewerkers van de scholengroep elkaar. Met advies en opbouwende feedback.
 
We bieden leerlingen ruimte en structuur en zijn als een gids op het pad naar ontplooiing, geloof in eigen kunnen en het vinden van hun plek in de maatschappij.

logo-wvo

Het logo van Willem van Oranje Scholengroep staat symbool voor groei.

Onze leerlingen ontwikkelen zich door de jaren heen binnen ons onderwijs. Er ontstaan groeiringen, zoals bij de stam van een boom. Gevoed met kennis, vaardigheden, waarden, geloof, hoop en liefde, groeien ze uit tot wie ze in de kern zijn.
 
Aan de vruchten herkennen we een boom. Zo herkennen wij onze leerlingen aan hun vruchten, hun uniekheid. De cirkels geven aan hoe de tijd haar werk doet. Hoe de vruchten van onze leerlingen zich gaandeweg vormen. Op weg naar hun eigen identiteit, op weg naar een unieke plek van betekenis in de samenleving. 
 
We verwijzen in het logo naar de olijfboom, stevig geworteld. Een boom met een diversiteit aan vertakkingen en haar olijven in vele soorten en maten. Net als onze leerlingen, ouders en medewerkers. Ieder met een eigen identiteit en talent, geschapen naar Zijn beeld. 
De druppel in het hart van het logo staat symbool voor wat de vruchten voortbrengen: olijfolie. Olie als brandstof. Voedzaam en helend.